Mast/stang til højdefoto

Mast/stang til højdefoto

Nogle kan ikke få nok af dem, andre er knap så vilde med dem.

Mastefoto er et af de produkter som er relativt nemt som ejendomsfotograf at tilbyde. Udstyrsmæssigt kræver det bare at dit kamera kan indstilles med timer (10-12 sekunder) og så skal du have monteret dit kamera på en stang og så op i luften. Der er dog visse muligheder for at gøre arbejdet med mastefotos lidt lettere.

De$_12n skal være let.
Jeg har været forskellige stænger igennem og den jeg bruger nu er jeg virkelig glad for. Den er lavet i aluminium og vejer 1,4kg uden kamera og stativ hoved.
I sammenslået længde er den 140cm og måler lige under 4 meter når den er slået ud. Dvs. at når jeg holder den i udstrakt arm vil mit mastefoto blive taget i 6 meters højde.

Montering af kamera på stang.
Jeg bruger “kernen” fra et lys stativ, så for at kunne montere kameraet på toppen af et lys stativ, skal der lige et par adaptere på først.
Den første jeg har er en Manfrotto female adapter. Derefter har jeg en Camera mounting adapter og til sidst et Ball head til hurtigt at kunne mounte mit kamera.
9527432-8607-p 208t380x390_06e1e708ec690ea4fa0d6362955154f8

Fleksibel skærm
Mit kamera som er et Sony a99II, kan man vippe skærmen ud. Det betyder at jeg kan se skærmen nede fra jorden, når kameraet er oppe i luften. Jeg kan lige skimte horisonten og evt. pejlemærker som et træ eller spidsen af en gavl. Det gør det lidt nemmere at se om huset er placeret fint nok i motivet.

Hvis du selv skal ud og købe delene til en mast, er her nogle links til de ting som du kan bruge:

Mast – Promaster-SystemPro-Professional-Light-Stand

Adaptere –

manfrotto-152-double-female-adapter

manfrotto-208-camera-mounting-adapter-3118

compact-ball-head

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Comments (2)

 • Annamarrie Lennings

  Hej Kasper
  Jeg er på jagt efter en lang stang til at tage billeder at min venindes bed & breakfast sted.
  Jeg googlede og endte på din side. Kan du hjælpe mig med link til hvor du har købt din lange stang ? Mange hilsener Am

 • Lars Detlef

  Ja tak, søger en mast / monopod omkring 4 m der ikke vejer “en krig”
  På forhånd tak 😊

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.