Typer af sælgere

Typer af sælgere

Jeg har gennem mine nu 11 år som ejendomsfotograf mødt rigtig mange dejlige mennesker, som stod i den situation at deres bolig skulle sælges. Årsagerne er mange, både positive og negative. Der er visse typer af personer som dukker op igen og igen, nogle er herlige og andre knap så nemme at fotografere for.
Jeg har lavet en liste med nogle af de typer som jeg har mødt og hvordan du bedst takler dem som kan give problemer.

 1. Den snaksagelige:
  Det er altid herligt at ringe på døren hos en af disse sælgere. Lige fra første introduktionssnak kan du bare mærke at denne person har gået i flere dage og ventet på at netop du skulle komme og besøge dem. Jeg håber du har god tid, for der er en masse historier du har i vente. Alt fra hvordan de selv har plantet æbletræet i haven, til historier om at deres gamle hobby knallert som er efterspurgt af DR til en ny serie som kommer til efteråret.
  Det er sjovt at komme så tæt ind på andre fremmede mennesker i deres hjem på ca. en times tid mens du prøver at udføre dit arbejde. Nogle af deres historier hænger ved og former dig som menneske.
 2. Rodehovedet:
  Hvis du er heldig spotter du det inden du ringer på døren, så du mentalt kan nå at samle dig. Ellers får man som regel et chok over hvordan nogle mennesker bor! Er du gal jeg har set rodede hjem… Mange af dem. Hjem hvor der lige var en gå-sti gennem hele huset, ellers var der ting over alt! Hjem hvor der knap nok var plads til jeg kunne sætte min taske fra mig, i frygt for at jeg ikke fandt den igen.
  Og så ved man ikke om det er sælgers humor, men nogle siger så:”Du skal bare sige til hvis der er noget jeg skal rykke rundt på?” Are you kidding me? Jo start med at ringe efter en container eller to og 50 flyttekasser, så giver jeg da gerne en hånd med og aflyser de næste par dage, så vi kan få nogle gode billeder i kassen 🙂
  Jeg hjælper skam gerne med at flytte ting og sager, men kun hvis sælger selv gør en indsats. Jeg husker lige nu et par med barn i en to værelses lejlighed. De var i den tunge ende og havde viiiildt mange ting og legetøj. Det var min sidste sag på dagen, så jeg gik all in.
  Vi flyttede 85% af alle deres ting fra rum til rum, fra vinkel til vinkel for at få rolige feng shui billeder, som absolut ville lokke folk ud og se lejligheden. Paret kamp svedte og gav den lige så meget gas som jeg, og jeg håber at de satte pris på min ekstra indsats. I sidste ende er jeg jo fotograf og ikke flyttemand.
  Hvis der ellers ikke er tid og sælger ikke ser ud til at ville gøre sit bedste for at præsentere deres bolig godt. Er der ikke andet for end at sørge for at vinkler og belysning er i orden. Så kandu ikke gøre så meget ved motivet.
 3. Den bedrevidende:
  I modsatte hjørne er der den bedrevidende. Tag en dyb vejrtrækning og find tålmodigheden frem. Hos “den bedrevidende” er du et redskab i deres verden. Du er der for at trykke på knappen og egentlig ville de også helst gøre det selv. De starter som regel med at fortælle dig om hvordan de havde forestillet sig at slaget skal gå og så står de ellers lige bag dig resten af den fotosession.
  Når du har stillet op, lavet lys klar og finjusteret på vinklenog hvad der er i motivet, så begynder dansen. Du tager et billede, de retter på blomsterne, du tager et billede igen, de retter igen på blomsterne, du tager et nyt billede nu med blomsterne rettet og flyttet lidt til venstre. Hmm nej ikke helt, sælger henter nogle andre puder og bytter også tæppet henne i sofaen ud med et andet. Du tager endnu et billede. Er den der? Du krydser fingrer… Nej, gardinerne skal lige rettes lidt til. Nu burde den være der! Knips, men nej. “Egentlig synes jeg nu bedst om de andre puder alligevel. Hvad synes du?” Her tænker du måske:”Det er på ingen måde puderne eller gardinerne eller tæppet som kommer til at gøre at dette hus bliver solgt, det er nok prisen, og hvor besværlig du kommer til at opføre dig når du og køber skal finde en aftale.” Men du siger i stedet:”Jo jeg synes helt klart at de puder er de bedste. Skal vi gå videre til næste stue?”
  Jeg kan ikke klage, for jeg har selv perfektionistiske tendenser, og hvis du spørger min kone, er jeg nok MEGET perfektionistisk. Så jeg ville nok selv gå meget op i det hvis der kom en og skulle pille ved mit slot. Men nogen gange skal man bare lade en professionel udføre sig arbejde. Hvis vi under introduktionen får de overordnede retningslinjer for hvordan du ønsker dine billeder, så ved vi lige hvordan den skal skæres. Og de bedste billeder kommer desværre ikke af at have en bedrevidende sælger på nakken i to timer.

 

Der er andre spændende sælgertyper, som jeg vil skrive lidt om senere.

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.