Boliger med mørke trælofter

Boliger med mørke trælofter

Jeg er vild med 1960’erne og 1970’ernes boligstil med palisander møbler, kontrasterne og de til tider skæve underlige farvevalg. Dog er der en ting jeg ikke er stor fan af, og det er parcelhuse med er mørke trælofter.

Hvis du ligesom jeg arbejder med flashlys, er mørke trælofter din værste fjende. Normalt fyrer jeg bare flashen op i det ellers hvide loft, og et skønt lys spreder sig ud over rummet. Men med trælofter forvandles flashlyset til et rødt skær, hvor alle hvide vægge kommer til at se ud som om det er et rygerhjem. Ikke optimalt.

Hvis man skulle go all in, var en mulighed at sætte flere paraplyer op til at skyde flashen ind i, så man sikrede sig at det lys der blev fordelt ud i rummet var forholdsvis neutralt. Og det er også det jeg ville gøre hvis jeg skulle tage billeder til fx. boligblade.


Men nu er det ikke boligblade vi skal lave. Ejendomsfoto er ved standards forhold ca. en 1 times fotosession, hvor man hurtigt skal fange de vinkler der beskriver boligen bedst muligt. Og her skal nævnes at vi jo skal kunne have alt vores udstyr på os undervejs, og til tider pressede forhold med snaksaglige kunder og hverdags rodede hjem.

reflektor1Min løsning på problemet er at jeg har for ca. 60 kr på ebay købt en foldbar reflektor, som nemt kan være i tasken og hives frem når trælofterne truer motivet.

Den gør det muligt altid at kunne skyde min flash ind i en hvid flade, og dermed sprede et neutralt lys ud i rummet.
Uanset om jeg laver et-skuds billeder i jpg eller raw eller flere eksponeringer til senere masking, er det altid bedst at have det mest optimale udgangspunkt før redigeringen, og det hjælper reflektoren gevaldigt med.reflektor2

I udfoldet tilstand fylder er den 60 cm i diameter og når den foldes sammen, er den kun 21 cm i den lille tilhørende sorte pose.

Køb den her på Amazon

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.