At være mere end en Ejendomsfotograf

At være mere end en Ejendomsfotograf

Ind imellem bliver du nødt til at bevise over for dig selv, at du stadig har det der skal til for at være en god fotograf. På relativt kort tid, mener jeg at alle kan lære de basale elementer til at blive ejendomsfotograf. Helt firkantet set, skal en ejendomsfotograf bare kunne møde på adressen til tiden, placere kameraet og trykke på udløseren. Tillykke du er hermed ejendomsfotograf. Sådan ser jeg desværre stadig billeder som er taget ude på boligsiderne…

Især i disse dage hvor “at være ejendomsfotograf” ikke engang kræver at du ved hvordan du efterredigerer dine billeder. Der sidder nemlig et hav af asiatere der gerne vil gøre for dig. Nærmest for en skål ris.

Men for at blive en god ejendomsfotograf mener jeg det kræver, at du selv har siddet med dine billeder på den store skærm og virkelig studeret dem, for at se de små detaljer du kan gøre endnu bedre næste gang du står med øjet på motivet.

Du skal vide hvor meget du kan hive frem i skyggerne set ud fra det jpg preview dit kamera viser dig på den lille skærm, og ud fra det RAW billede du rent faktisk skal arbejde med. Du skal vide de små forskelle du kan gøre for dit arbejdsflow, hvis du rammer den rigtig farvetemperatur i Kelvin.


Jeg havde for nyligt en vigtig opgave, hvor billederne betød mere end et boligsalg. Billederne betød starten på et samarbejde.

Jeg fik samarbejdet, men billederne jeg tog dengang har ligget og skuret i min underbevisthed. I dag fik jeg så endelig ryddet op i det hængeparti.
Da jeg tog sagen første gang, mødte jeg op på adressen og regnede efter aftale med at jeg havde 2 timer til opgaven. Efter at have sagt hej, var sælgers anden kommentar:”Jeg har et møde, kan du være færdig om 45 min?” I mit ønske om ikke at være en byrde for ham og samtidig yde mit bedste, sagde jeg at jeg tror jeg har brug for lidt mere tid end det, men jeg skal gøre mit bedste for at nå det.
Haven var aflåst, så det var alle billeder plus plantegning som skulle nåes på under halv tid.

Det var efterår, og solen stod lavt (når den var der). Til mig held var der lige 5 minutter med semi-sol, så jeg skyndte mig ud i haven og tog hvad jeg kunne. De sidste 15-20 minutter af min ca. times tid på adressen stod sælger med overtøj på ude i entreen og ventede bare på jeg blev færdig.

Som sagt blev resultatet ikke helt optimalt, men forholdene var også imod mig, indtil i dag.

I dag skulle billederne så forårs opdateres. Jeg mødte op hos sælger, og fik taget nye billeder. Alt spillede denne gang.

lrg.DSC02198
ex

Det var ikke fordi billederne bare selv hoppede ind på memorykortet, men efter en prøveshoot blev vi enige om at solen ville stå bedre et par timer senere, og at der lige var en rosenbusk som måtte ned i højde.

Min pointe her er at nogengange kræver det at du yder dit allerbedste i en presset situation, og andre gange får du tilbudt rammerne til at bevise dit bedste over for dig selv.

Alle kan blive fotograf i dag, derfor skal du være parat til at være mere end bare en fotograf.

 

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.