Tjen mere som ejendomsfotograf

Tjen mere som ejendomsfotograf

Som ejendomsfotograf kan det være en fordel at tage kontrol over booking og redigering af dine opgaver, i stedet for at bruge en leverandør, der tager en meget stor del af dit honorar. Der er flere fordele ved at skære mellemmanden fra, og i dette blogindlæg vil jeg uddybe nogle af de mest væsentlige.

 1. Mere fleksibilitet og kontrol over din egen tid.
  Ved selv at stå for booking og redigering af dine egne opgaver, kan du få mere fleksibilitet og kontrol over din egen tid. Du kan selv vælge, hvornår du vil arbejde, og du kan planlægge din tid, så du kan have en bedre balance mellem arbejde og fritid. Ofte når du står til rådighed gennem en leverandør, så kan din rute være planlagt med unødig meget kørsel, hvilket forlænger din arbejdsdag. Og det er ikke når du sidder i bilen mellem sager, at du tjener din løn hjem.
 2. Højere indtjening pr. opgave.
  Ved at tage kontrol over booking og redigering af dine opgaver kan du også tjene mere pr. opgave. Hvis du har adgang til et system, der kan håndtere bestillingerne fra ejendomsmæglere, kan du undgå at betale leverandørens gebyrer. Desuden kan du også spare penge på billedredigering ved at redigere dem selv når du har tiden til det, eller betale ca. $1 pr. billede ved at sende billederne til redigering i udlandet, når du har brug for det.
  Der er perioder hvor boligmarkedet ikke er i fuld fart, eller hvor dagslyset ikke tillader at du kan tage sager fra kl 8-16. I de perioder kan du tjene mere pr. sag ved selv at redigere billederne. Det er faktisk ikke så svært, og du er også den person der ved bedst hvordan hvidbalancen skal være eller hvilke reflektioner eller skygger du lige skal huske at fjerne. Det gør også kommunikationsvejen kortere, hvis sælger har fortalt dig at noget skal sløres eller retouchers, for nu er det jo dig der sidder med billederne.
 3. Bedre kundeservice.
  Når du styrer dine egne opgaver, kan du også yde en bedre kundeservice. Du vil have en mere direkte kommunikation med ejendomsmæglerne og kan hurtigt reagere på eventuelle ændringer eller behov. Du kan også tilbyde en mere personlig service, da du kender dine kunder bedre. Mæglerne vil også have den fordel at de ved at de er dig der kommer ud og fotograferer, det gør det nemmere og mere professionelt, når de kan sidde med sælger og sige at “Jeg beder Kasper om at ringe til dig for aftale af fotografering, han er mægtig flink og super dygtig.” De ved at de kan stå indenfor dit arbejde, det er de ikke altid sikre på, når det er en leverandør der sender “en af deres fotografer ud”.
 4. Større frihed til at udvikle din forretning.
  Ved at tage kontrol over din forretning kan du også have større frihed til at udvikle den. Du kan fokusere på at udvikle dine egne evner og kompetencer, og du kan også tage initiativ til at udvide din forretning, f.eks. ved at tilbyde nye ydelser. Under en leverandør ligger fotopakkerne fast, og ønsker en sælger det anderledes, er det ikke noget du på stående fod kan sige god for. For det er ikke dig der har sat rammerne. Når du er dig selv kan du helt selv bestemme hvilke pakker og produkter du vil levere, og især hvor mange billeder du vil tage. Alt dette kan du frit aftale med mægleren.
 5. Større tilfredshed og trivsel.
  Endelig kan det også have en positiv effekt på din tilfredshed og trivsel at have mere kontrol over din forretning. Ved at tage ejerskab over dine opgaver kan du føle en større tilfredshed med dit arbejde og en større fornemmelse af at have kontrol over din egen karriere. Under en leverandør kan det virke upersonligt. Du har ikke snakket med kunden inden fremmøde og du ved du skal levere 20 billeder, og så videre til næste opgave.
  Når du sætter dit eget navn og præg på opgaven, så har du tid og lyst til at lytte til kundens behov og derved vide at du har leveret et godt produkt du kan være stolt af.

Konklusion
At skære mellemmanden fra kan have flere fordele for ejendomsfotografer i Danmark. Ved at tage kontrol over booking og redigering af dine opgaver kan du have mere fleksibilitet og kontrol over din egen tid, højere indtjening pr. opgave, bedre kundeservice, større frihed til at udvikle din forretning og større tilfredshed og trivsel. Hvis du overvejer at tage kontrol over din forretning, kan det være en god idé at undersøge dine muligheder for at håndtere opgaverne selv og finde ud af, hvad der vil fungere bedst for dig.
Du er altid velkommen til at skrive til mig, så kan jeg måske hjælpe dig på vej i retning af større indtjening og mere tilfredshed som ejendomsfotograf.

 

Prøv for sjov at lave regnestykket med hvor mange sager du tager på en måned, og hvad din indtjening ville være hvis honoraret fx. var 1.200,- pr. sag

Hvor meget mere ville du så have i indtjening?

Ville du tage færre sager og redigere selv?

Eller betale dig fra det og alligevel få over DOBBELT så meget i indtjening?

(et billede koster ca $1 at få redigeret i udlandet, og plantegninger varierer i pris, men er faktisk lette at lave selv… hvilket redigering af billeder også er…)

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.