Outsourcing to Asia: Billedredigering inhouse/outsource

Outsourcing to Asia: Billedredigering inhouse/outsource

Kan det betale sig at outsource billedredigeringen til Østen? Jeg får ofte tilbud fra diverse firmaer/personer fra Østen som gerne vil tage sig af min billedredigering. I foråret 2016 valgte jeg at prøve det af. Jeg havde samlet nogle kontakter gennem årene og nu skulle de prøves.

Jeg besluttede mig for at benytte en fyr fra Indien, som var utrolig god at kommunikere med. Han svarede bla. indenfor få minutter på mine emails om det så var dag eller nat i Indien. Jeg havde sendt ham nogle råmateriale billeder, så jeg kunne se hvordan han ville færdigbehandle dem. Jeg fik 3 versioner tilbage, og så kunne jeg selv vælge hvilken metode jeg ønskede.

Hans pris var 0.9USD for indendørsbilleder og 0.5USD for udendørsbilleder. Han skulle som udgangspunkt merge 2-3 eksponeringer, farvekorrigere, rette vinkler og lave blå himmel.

Kommunikationen var god, hans redigeringsstil var OK, så da jeg fik forårstravlt sendte jeg nogle sager til ham. Jeg skulle aflevere mine råbilleder i en dropboxmappe, og sende ham en mail, og så ville billederne være klar inden 12 timer.
Jeg fandt desværre hurtig ud af at det krævede en del ekstra arbejde at outsource. Jeg oplevede følgende problemer:

  • Surrealistisk blå himmel.
  • Gentagne skyer på en serier udendørs billeder.
  • Forskellig hvidbalance på billeder fra samme rum.
  • Manglende redigerede billeder.

Her er nogle eksempler på mine problemer.

Så det gjorde, at jeg alligevel skulle efterredigere farver eller kommunikere frem og tilbage om rettelser og altid have et vågent øje om arbejdet var lavet godt nok, inden jeg afleverede dem til mægleren.

Summa summarum er at med en uge, hvor jeg pointerede gentagne fejl, synes jeg at det var lettere at redigere billederne selv. For en typisk sag lå omkostningerne på ca. 175 kr. for redigering af en billedserie. Det er så individuelt om du synes at det kan betale sig for dig. Jeg kan nok redigere en billedeserie på under 30 min. og hvis du så lægger kommunikationstid oveni, og den risiko der ligger i at uopdagede fejl bliver videregivet til mine kunder stor irritation. Er det så det værd, hvis det i sidste ende kan betyde en mistet kunde?

Jeg har i hvert fald konkluderet at jeg helt selv vil redigere mine billeder. Alternativt redigere dem inhouse, dvs. have en på kontoret til at redigere dem. Så er det noget nemmere lige at korrigere justeringer i redigeringen og fx. lige pege på skærmen på genstande som skal retoucheres væk.
Hvis jeg skal sammenligne omkostningerne mellem outsourcing og inhouse, så kan jeg groft set ansætte en person til at redigere, bare timelønnen er under 300kr. Denne person kan så samtidig påtage sig booking, rentegning af plantegning og andet kontorarbejde. Og det bedste af det hele er, at jeg/vi kan aflevere billederne få timer efter de er taget. Det giver en servicefordel over de virksomheder som først kan levere billederne indenfor 24/12 timer.

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.