Inspirationskilder til ejendomsfoto (del 1)

Inspirationskilder til ejendomsfoto (del 1)

Julius Shulman (1910-2009)

Jeg opdagede Julius Shulman i forbindelse med dokumentarfilmen Visual Acoustics (imdb link). I filmen følger man Julius Shulman i hans sene år, hvor han fortæller om sit lange liv som arkitektfotograf. Hvordan han kom ind i branchen og han deler ud af alle de historier der ligger bag hans billeder.

Det kan være du ikke kender ham af navn, men han har sikkert taget et par billeder du kender. Det jeg i hvert fald genkendte, var hans ikoniske billede af Case Study House #22 Et billede hvor han fanger de to kvinder siddende inde i stuen, snakkende med aftenudsigten over Los Angeles i baggrunden anno 1960. Virkelig smukt og super godt set af ham.

Prøv om du kan finde mulighed for at se filmen om ham, ellers ligger der også en masse videoklip om ham og hans billeder på youtube.
Du kan også finde bøger om ham på Amazon. Fx. “Julius Shulman and Los Angeles: The Birth of a Modern Metropolis”

09En af de måder han har inspireret mig på, er ved at det ikke altid kun er selve huset du skal tage et billede af. Endnu vigtigere er det, hvis du kan fange huset i dets omgivelser.

Træd et par skridt tilbage. Se huset fra en afstand, og se hvordan du kan ramme huset ind i dets naturlige omgivelser.

Julius benytter også grene og andet natur til at skabe forgrund i motivet. Hvis der ikke lige er noget der hvor han placerer kameraet, finder han gerne en gren eller to og hænger ind over kameraet i stedet for. Lidt snyd, men det virker.

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.