Kan billederne blive for gode?

Kan billederne blive for gode?

Kan billederne blive for gode?

I ejendomsmæglerbranchen er billeder af ejendomme ofte det første indtryk, som potentielle købere får. Det er derfor vigtigt, at billederne er af høj kvalitet og viser ejendommen i det bedste lys. Men kan billederne blive for gode? Kan de faktisk skade salget i stedet for at hjælpe det?

Teknologien inden for ejendomsfotografering er blevet markant bedre i løbet af de seneste år, og det er nu muligt at tage billeder, der er så detaljerede og perfekte, at de næsten ser ud som 3D-modeller. Det kan være svært at forestille sig, at dette kan skade salget, da det giver købere mulighed for at se ejendommen i detaljer, som de ellers ikke ville have kunnet. Men redigeringen af billeder kan også gøre det muligt at vise ejendommen bedre end den er, da ekstra belysning og farvejustering kan få billederne til at se unaturlige ud. HDR kan gøre, at et rum ser bedre belyst ud end det er i virkeligheden. Det er vigtigt at overveje, om billedredigeringen overdriver og skaber et falsk indtryk af ejendommen.

For eksempel skal farvejustering ske med måde. Det er ikke nødvendigt at trække alt det naturlige (varme) lys ud af rummets hvide vægge, da det kan skabe et unaturligt billede med 100% farveløse hvide vægge. Væggene skal ikke fremstå gule grundet varmt lys fra lamper/sol, så efter min mening skal man nedtone det gule skær med 75%, ikke 100%. Det er også vigtigt at bevare de naturlige skygger, der falder i rummet, da det skaber dynamik i billederne.

Billeder, der er for gode, kan skabe forventninger, som ejendommen ikke kan leve op til i virkeligheden. Dette kan føre til, at køberne føler sig skuffede, når de besøger ejendommen, og det kan i sidste ende føre til, at salget falder igennem. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om billederne skaber urealistiske forventninger.

Man skal også være opmærksom på, om billederne er blevet retoucheret i en grad, hvor det kan virke som manipulation. Hvis der er retoucheret skjolder på tapetet eller lappet en revne i facaden, skal det informeres om i annoncen. Når jeg bliver bedt om det, vil jeg enten skrive det på billedet at det er retoucheret, eller hvis det er noget som er planlagt udbedret, inden annoncen går online er det OK med mig.

Brugen af vidvinkel kan også virke til at billenderne “snyder” en potentiel køber. Dette er desværre en del af gamet, men vidvinkel skal klart bruges med stor omhu. Hvis jeg fornemmer at sælger har en vis skepsis til at jeg tryller for meget, så plejer jeg at vise dem ud på ejendommen grunden til vi bruger vidvinkel. Det er ret nemt. Stil kameraet op i et værelse, og vis hvor meget kameraet ser uden vidvinkel og vi så med fuld vidvinkel. Derefter viser du så hvad du ville indstille objektivet til, så du stadig får rummet med, men ikke overdriver. Så får sælger forståelsen for teknikken bag.

Så kan billederne blive for gode? Ja, det kan de faktisk. Derfor er det vigtigt, at ejendomsfotografer er opmærksomme på dette og sørger for, at billederne er af høj kvalitet, men ikke redigeret eller retoucheret unødigt. På den måde kan man sikre sig, at billederne viser ejendommen i det bedste lys, uden at skade salget.

info

Om Blogger

Jeg startede som ejendomsfotograf i 2004 efter min uddannelse som Multimediedesigner. Jeg kom tilfældigt ind i branchen, efter min søster blev ansat som fotograf hos Esoft, som på det tidspunkt manglede fotografer. Med min baggrund i billedbehandling og stræben efter rene linjer i design, faldt jeg hurtig for faget. Jeg har nu arbejdet som ejendomsfotograf i snart 20 år, og jeg synes stadig det er en utrolig spændende branche.

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.